Werken in de bouw kan met het juiste certificaat

Wonderbaarlijk genoeg zijn er echt mensen die denken dat je maar zo bouwvakker kan worden. Zij hebben maar wat weinig inzicht in de complexe technieken en kennis die vereist zijn om bouwvakker te worden. Er komt namelijk heel wat bij kijken, het is in ieder geval niet zo simpel als sommige mensen soms geneigd zijn te denken.

Neem nu bijvoorbeeld het besturen van een hijskraan of heftruck. Dit zijn allesbehalve intu├»tieve apparaten, waar je zo maar even in stapt en aan de slag gaat. Nee, om een last te vervoeren met een hijskraan of heftruck moet je veel dingen weten. Zo moet je weten op welke manier je de last moet aanslaan, hoe je deze vervoert van a naar b op een veilig en effici├źnte wijze en vervolgens hoe je de last loskoppelt. Geen makkie dus. 

Daarom mag ook niet Jan en alleman een hijskraan besturen. Een VVL-H certificaat of  Heftruckcertificaat halen is absoluut noodzakelijk. Maar hoe bemachtig je een VVL-H certificaat en hoe kun je een heftruckcertificaat halen? In dit artikel vertellen we je er iets over. 

De juiste cursus

Omdat het besturen van een hijskraan of heftruck geen makkie is moet je, om een VVL-H certificaat of een heftruckcertificaat te behalen, kunnen aantonen dat je ook wel degelijk een dergelijke machine naar behoren kan bedienen. Dit doe je door een cursus te volgen.

Bij een heftruck of hijskraan cursus leer je alle benodigde kennis en kunde om een hijskraan of heftruck te besturen. De cursussen bestaan vaak uit een praktijk en theorie deel. Bij de praktijk leer je alle kneepjes van het vak, en bij de theorie wordt er voor gezorgd dat je ook alle veiligheidsnormen kent. Rond je de cursus netjes af, dan krijg je je certificaat en kun je aan de slag. Wil je dus aan de slag als hijskraan of heftruck medewerker, probeer dan eerst een goede cursus te vinden.