De zorgverzekering 2023 komt eraan, bereid je goed voor!

Ieder jaar krijg je er weer mee te maken, de veranderingen in de zorgverzekering. Of dit nu basis of aanvullend is, geen enkel jaar is en blijft hetzelfde. En aangezien ons leven erg duur is geworden met de stijgende inflatie de laatste jaren, kan het heel erg vervelend zijn om onnodig te veel te betalen. Super zuur als je er later in het jaar achter komt dat je duur uit bent en niet meer over kunt stappen. Daarom is het belangrijk om je nu al te verdiepen in de zorgverzekering 2023. Zo kun je namelijk voor jezelf een goede keuze maken bij welke aanbieder jij het beste af bent. Hier in deze blog lees je er meer over.

Zorgverzekering 2023, wat kun je verwachten?

In het kort gezegd kun je er eigenlijk wel weer van uit gaan dat de maandelijkse premies duurder zullen worden. Helaas heeft de economie flink te lijden gehad onder de coronacrisis en de jaren ervoor waren ook niet de beste. Daarnaast hebben we last van flinke vergrijzing en daardoor is ons zorgstelsel erg duur geworden.

Die rekening gaan wij helaas met zijn allen betalen. En het maakt niet uit je alleen een Basis verzekering hebt of ook een aanvullende. Daarom is het aan te raden om eens te gaan vergelijken of een mogelijke overstap van zorgverzekering voor jou gunstig zou zijn. Misschien is het beter om te blijven waar je zit, maar het even in het licht houden kan zeker geen kwaad.

Aanvullend verzekeren

Het goede nieuws is dat alleen een basisverzekering in Nederland verplicht is. Nadeel is natuurlijk wel dat als je veel gebruik maakt van bepaalde zorg, denk dan aan een fysio/diëtiste of tandarts, dat je veel extra zorgkosten krijgt als je niet hiervoor aanvullend verzekerd bent. Maar vaak verzekeren mensen zich extra voor kosten die ze niet maken.

En dan kan het maandelijks gezien best wel een duur grapje worden. Zorg er daarom ook voor dat je goed en kritisch kijkt welke kosten je daadwerkelijk maakt en of het nodig is om aanvullend verzekerd te zijn. Want het is natuurlijk heel erg zonde dat je betaald voor iets waar je in de praktijk geen gebruik van maakt.

En het is altijd verstandig om maandelijks te proberen te sparen zodat je een appeltje voor de dorst hebt. Mocht het nou zijn dat bijvoorbeeld je kies afbreekt, dan heb je het geld liggen om je kies te laten repareren. Een aanvullende verzekering dekt namelijk nooit de volledige kosten. Dus sparen en reserveren, hoe ouderwets dit ook klinkt, is en blijft heel erg belangrijk.

De beste zorgverzekering 2023

Er zijn diverse manieren om te ontdekken welke de zorgverzekeraar de beste is voor jouw situatie. Wanneer je kijkt op zorgverzekering 2023 vergelijken zie je diverse sites waar je terecht kunt om een goede vergelijking te maken. Dit zal je een hele boel hoofdpijn schelen. Door namelijk gewoon rustig te vergelijken heb je gelijk inzichtelijk waar jij het beste terecht kunt.

En, meestal kun je ook direct via een vergelijksite overstappen. Zo heb je twee vliegen in één klap.